UKHs HISTORIE

2014-2015

Et midlertidigt ungdomskulturhus starter i pavilloner på Godsbanen i marts 2014. Inddragelsesprocessen starter med henblik på at få unge til at involvere sig i projektet og give deres inputs til, hvad et ungdomskulturhus skal indeholde og placeres. En måneds eksperiment finder sted i Rå Hal i oktober/november 2014, hvor etableres en måneds ungdomskulturel laboratorium i samarbejde med Bureau Detours og Institut for (X).

2015

Huset bliver døbt UKH og det fejres med fest!

2015-2017

Ungdomskulturhuset rykker ind i det tidligere Børnenes Hus i Hjortensgade 23. Der ansættes personale til at stå for den daglige drift. Der bygges musikstudie, etableres atelier og der afholdes mange husmøder. DFUNK flytter ind og bliver en fast partner i UKH. I den store hal holder en del skatere og parkourister til og træner. UKHs første kunst- og kulturfestival finder sted i 2017 og bærer navnet IYAC – International Youth Arts and Culture. Festivalen skabes i samarbejde med Skrivekunstskolen, Gøglerskolen, Skolen for Kunst- og Design, Cirkus Tværs, BLOCK og Radar.

2017-2019

Juli 2017 rykker UKH ind i Knudrisgade 5, der tidligere husede Folkeregisteret og Skatteforvaltningen. En ny og større bygning giver nye muligheder, og UKH ekspanderer betragteligt i både aktivitetsniveau og antal af brugere. Nu kobles lokaler på, som lejes ud til unge kunstnere og musikere. Fællesspisninger bliver vigtige samlingspunkter, som trækker nye unge ind i huset. SPACE festivalerne bliver født og afviklet i henholdsvis maj 2018 og december 2018.

%d bloggers like this: